Brenda Westra, rebel accountant

Een persoonlijke noot van Desirée Giezen-Hartog

 

Brenda Westra.

De naam die binnen het accountancy-wereldje behoorlijk wat wind heeft laten waaien.

 

Ze noemde zichzelf ook wel een rebel en opende de ogen van de gevestigde orde door te laten zien dat het ook anders kon. Haar kijk op de accountancy was helder; gewoon Jip en Janneke-taal zei ze altijd. Mede daardoor zijn haar boeken een succes en een ferme leidraad voor de studerende aankomende RA.

 

Ik heb de eer gehad haar bijna m’n hele leven te kennen; ze was m’n vroegere buurmeisje toen we nog samen in Friesland woonden. We haalden samen kattenkwaad uit, terwijl Brenda eigenlijk altijd van haar ouders moest studeren. Dat laatste is uiteindelijk dus wel goed gekomen.

Na het ‘uitvliegen’ hielden we contact. Soms vaak, maar ook wel eens minder.

 

Bren was druk. Verschrikkelijk druk.

Altijd projecten en als geen ander kon ze de mensen om haar heen keer op keer motiveren. Je omarmde haar of je liep gillend weg, maar ze had altijd die positieve denkwijze en ‘drive’ die ze tot aan haar dood heeft volgehouden…

Ze werd ziek en gedurende haar laatste periode was het haar grote wens om het uitgeven van de boeken voort te zetten. Om ‘al die arme studentjes’ het prachtige vak te leren, een hart onder de riem te steken en hen te leren dat alles haalbaar is in het leven als de wil er maar is.

 

Op 12 oktober 2015 overleed zij na een ongelijke strijd te Amsterdam.

De rebelse diva in haar ‘sportslee’, die menigeen een zweetdruppeltje liet vloeien gezien haar rijstijl, is er niet meer. Tot het einde ben ik bij haar gebleven en heb plechtig beloofd dat haar boeken uitgegeven zouden blijven worden.

Gezien ik geen accountant achtergrond heb, was RA Luuc van Breda bereid om samen met mij haar droom voort te zetten.

Inmiddels is de nieuwe uitgeverij een feit en rollen haar boeken wederom van de pers onder de naam Pentagan Books.

 

Desirée Giezen-Hartog

 

Pentagan Books

Pentagan Holding Books B.V. is gevestigd te Driebergen-Rijsenburg en heeft als doel om de boeken van Brenda Westra uit te geven voor wie maar interesse heeft in de accountancy, maar bovenal voor de aankomend RA om het vak onder de knie te krijgen.

Alle boeken weer verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen en boekenwinkels. Boekhandels kunnen de boeken afnemen via het Centraal Boekhuis

 

Heeft u vragen? Neem contact op:  uitgeverij@pentaganbooks.nl